Składniki:
- 2 szklanki daktyli TABLIER BLANC
- 1/ 2 szklanki migdałów TABLIER BLANC
- 1/2 szklanki orzechów orzechów laskowych TABLIER BLANC
- 1/2 szklanki wiórek kokosowych
- 2 łyżki oleju kokosowego NAT&VIE
- 1 łyżka nasion chia
- 3 łyżki kakao EQUADOR
- szczypta soli
- wiórki kokosowe
- kakao EQUADOR
- pistacje bez soli TOKAPI
Sposób przygotowania:
- Daktyle namoczyć na kilka godzin w wodzie mineralnej. Po tym czasie odsączyć.
- Migdały, orzechy i wiórki przełożyć do blendera i porządnie rozdrobnić. Dodać pozostałe składniki i miksować do uzyskania jednolitej masy.
- Z masy formować małe kulki wielkości orzechów włoskich.
- Kulki obtoczyć w kakao, wiórkach lub rozdrobnionych pistacjach.
- Gotowe trufle odłożyć na kilka godzin do lodówki.