Bruschetta z fetą i bekonem

Składniki:
  • 180 g sera feta BIO WM
  • 60 g serka kremowego
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek WM
  • 6 plasterków boczku BIO WM
  • 1/2 szklanki pomidorków koktajlowych
  • 2 garści świeżej bazylii
  • 1 bagietka
Sposób przygotowania:
  1. Ser feta wymieszać razem z serkiem kremowym i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  2. Bagietkę pokroić na plasterki. każdy kawałek za pomocą pędzelka posmarować oliwą i opiec w piekarniku.
  3. Pomidorki umyć i przekroić na pół, wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, skropić oliwą i oprószyć solą. Piec przez chwilę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
  4. Boczek pokroić w paseczki, lub kostkę i podsmażyć na suchej patelni, aż zrobi się chrupiący.
  5. Opieczone kawałki bagietki posmarować serkiem, udekorować pomidorkami, boczkiem i posiekaną bazylią. Od razu serwować.

 

 

 

 

 

Polecamy
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Odrzucam wszystkie Akceptuję wszystkie
Ustawienia ciastek
Dostosuj ustawienia
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane do prawidłowego działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Facebook. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Używamy plików cookie Google Analytics. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce tylko za państwa uprzednią zgodą.
Reklamowe pliki cookies służą m.in. do analizowania efektywności działań reklamowych i śledzenia konwersji.
Pliki odpowiedzialne za funkcjonowanie witryny, np.: zapamiętujące opcje wybrane przez użytkownika.
Zapisz ustawienia Akceptuj wszystkie
Ustawienia ciastek