Składniki:
- 1 opakowanie ciasta kruchego niesłodzonego TABLIER BLANC
- 3 gruszki
- 1 opakowanie sera Camembert de Pays LES CROISES
- 1/3 szklanki orzechów włoskich TABLIER BLANC
- 4 łyżek octu balsamicznego RUSTICA
- 2 łyżki miodu gryczanego NID D’ABEILLE
- 2 garści rukoli
Sposób przygotowania:
- Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni.
- Ser brie pokroić w plasterki.
- Ciasto kruche ułożyć na blaszce, nakłuć widelcem i piec przez 10 minut. W tym czasie, obrać gruszki, wyciąć gniazda nasienne i każdy owoc pokroić w ósemki.
- Gruszki, ocet balsamiczny i miód smażyć na wolnym ogniu przez 5 minut cały czas przewracając gruszki, aż delikatnie zmiękną.
- Na upieczonym spodzie ułożyć na przemian gruszki i ser.
- Posypać orzechami, wstawić do piekarnika na kolejne 5 minut.
- Podawać z rukolą.