Makaron z pieczarkami i szpinakiem

  • 2
  • 20 minut
Składniki:
  • 400 g makaronu penne TURINI
  • 3 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
  • 3 ząbki czosnku
  • 400 g pieczarek
  • 300 g świeżego szpinaku
  • ½ szklanki bulionu warzywnego
  • sól, pieprz RUSTICA
  • ser Grana Padano LES CROISES
Sposób przygotowania:

1.Makaron ugotować al dente.

2. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać plasterki pieczarek i smażyć kilka minut aż zarumienią się z obu stron.  Dodać bulion i smażyć do odparowania wody. Usmażone pieczarki odłożyć na talerz.

3. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, dodać posiekany czosnek, a po minucie szpinak. Smażyć aż szpinak zwiędnie i straci swoją objętość. Na patelnię Dodać podsmażone pieczarki i ugotowany makaron. Wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać tartym serem.

Polecamy
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Odrzucam wszystkie Akceptuję wszystkie
Ustawienia ciastek
Dostosuj ustawienia
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane do prawidłowego działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Facebook. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Używamy plików cookie Google Analytics. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce tylko za państwa uprzednią zgodą.
Reklamowe pliki cookies służą m.in. do analizowania efektywności działań reklamowych i śledzenia konwersji.
Pliki odpowiedzialne za funkcjonowanie witryny, np.: zapamiętujące opcje wybrane przez użytkownika.
Zapisz ustawienia Akceptuj wszystkie
Ustawienia ciastek