Składniki:
- 1 opakowanie gnocchi bez glutenu CHAQUE JOUR SANS GLUTEN
- 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
- 4 ząbki czosnku
- 2 puszki pomidorów NOTRE JARDIN
- 2 łyżeczki ziół prowansalskich RUSTICA
- 4 łyżki śmietanki 30 %
- 1 i 1/2 szklanki pomidorków koktajlowych
- 150 g mozarelli LES CROISES
- sól
- pieprz
- świeża bazylia
Sposób przygotowania:
- Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać plasterki czosnku i smażyć około 1 minuty, dodać pomidory i przyprawy. Gotować pod przykryciem około 10 minut, aż sos stanie się gęsty i bardziej jednolity.
- Do naczynia żaroodpornego wlać połowę sosu pomidorowego i dodać śmietankę. wymieszać.
- Gnocchi przygotować wg instrukcji na opakowaniu.
- Gnocchi wyłożyć na sos pomidorowy, na to ułożyć pomidorki koktajlowe. Polać pozostałym sosem pomidorowym. Na wierzchu ułożyć plastry mozarelli.
- Piec około 12 minut w temperaturze 200 stopni. Udekorować listkami bazylii. Podawać z ulubionymi warzywami.